vrijdag 18 mei 2018

Verenkelen
Deze week oefenden we het verenkelen verder in tijdens de taalles. Daarvan deden we woensdag dictee.
In de klas herhalen we geleerde spellingmoeilijkheden en -regels. De laatste woordpakketten van het tweede zijn immers geen 'nieuwe' leerstof meer, enkel herhaling. Er staat/stond veel spelling op het programma in deze periode, omdat het einddictee ook dichterbij komt (12 juni).

bewerkingen tot 100 met brug
Vanaf nu kunnen we alle bewerkingen (plus- en minoefeningen) tot 100 oplossen. Tijdens de rekenles oefenden we deze oefeningen heel vaak. Je mag nog tussenstappen gebruiken. Op het blauwe blad kan je deze vinden.

maaltafel van 9
Voor de laatste keer stond er een maaltafel op het programma. En die was gemakkelijk! Eigenlijk was enkel 9 x 9 nieuw. Alle andere maaltafels hadden we namelijk al eens een keer geleerd! Probeer goed te blijven oefenen!

Kiphol
Onze tweedeklassers hielpen bij het brugproject. Zij werden daarvoor even omgetoverd tot werknemers van luchthaven Kiphol. Dat hebben jullie prima gedaan allemaal!

WO
Het thema 'Zuchtje lucht' werd afgerond, daarvan doen we volgende week een toets, op donderdag 24 mei.

Lou en Lena
We zijn gestart met de lessen rond 'Lou en Lena in Ecuador'. Dit sluit mooi aan bij onze scholenband met een school in Ecuador. Op die manier leren we Ecuador en het leven daar beter kennen.

Pinksteren
Tijdens de godsdienstles stonden we stil bij de betekenis van Pinksteren.

EN VOLGENDE WEEK
Maandag genieten we allemaal opnieuw van een vrije dag, omwille van Pinkstermaandag. Vrijdag staat een nieuwe maaltafeltoets op het programma!

FOTO VAN DE WEEK
Thijs en Alex waren deze week fotograaf van dienst. Zij kozen voor volgende foto's. De eerste werd gekozen door Alex, de andere door Thijs. Goed gedaan!LIED VAN DE WEEK
Dit is het liedje van Thijs:

... en dit liedje heeft Alex gekozen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten