vrijdag 4 mei 2018

Spelling / taal
Volgende week woensdag staat het vierde controledictee op de planning. We oefenen daarom extra op de moeilijke woordpakketten. Donderdag werd het nieuwe woordpakket, 22, aangebracht. Hierbij leerden de kinderen de verenkelingsregel. Hier oefenen we nog hard op, want dit is zeker niet gemakkelijk. Dit nieuwe woordpakket komt niet op het controledictee van woensdag.

Communie
Woensdag mochten alle leerlingen smullen van een lekkere verrassing, gekregen van de werkgroep eerste communie. Vrijdag lag er nog een leuke verrassing klaar.. Kijk maar eens !

De brug tot 100
Tijdens de rekenles stond de maaltafeltoets op het programma. Goed blijven oefenen is de boodschap! Ook leerden we de kleine brug:
58 + 4 =

83 - 6 =

Bij beide oefeningen splitsen we het laatste getal. Kijk zeker op het blauwe blad voor de juiste tussenstappen. Ook in de klas oefenen we deze bewerkingen nog goed in.

Zuchtje lucht
Tijdens de lessen W.O. vouwden we ons eigen vliegtuigje. Binnenkort houden we een wedstrijd om te kijken welk vliegtuigje het langst kan vliegen. Zou het jouw vliegtuigje zijn?

Een cadeau voor mama?
Binnenkort staat Moederdag op onze kalender. In de klas zijn we begonnen aan een knutselwerkje maar ssst! Wat we gaan maken, blijft nog even een geheim.

VOLGENDE WEEK
Volgende week verwelkomen we juf Sara opnieuw! Tijdens de rekenles staan nog bewerkingen op het programma.
In 2A en 2B worden de digitale borden afgebroken en worden nieuwe, modernere borden geïnstalleerd. Het zal dus even wat rommeliger zijn dan we gewend zijn :).

FOTO VAN DE WEEK

Deze week was Mare de fotograaf. Knap gedaan, Mare ! Ze koos volgende foto:LIED VAN DE WEEK

Mare koos voor volgend liedje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten