vrijdag 20 april 2018

Uitgerust na een zonnige vakantie vliegen we het derde en laatste trimester in!

Eerste communie
De eerste communie komt steeds dichterbij. Deze week leerden we de laatste liedjes.
Oefen vast en zeker je tekst nog thuis, want de komende week gaan we hard oefenen.

Zwerfvuilactie 
Deze week denken we extra aan het proper houden van de straten. Papiertjes gaan onmiddellijk in de vuilnisbak, we laten geen afval rondslingeren, ... We stapten met het tweede leerjaar richting de kerk waar we het afval in de vuilniszakken verzamelden. De straten van Minderhout zijn weer even netjes!

Graag gezien
Woensdag stond er weer een meeting op het programma. Dit keer samen met de kleuterschool.
We maakten een kip-kuikenwandeling. De leerlingen van het tweede leerjaar kregen een maatje van het 5e of 6e leerjaar en een maatje uit de tweede kleuterklas. Samen volgden ze de pijlen en kwamen ze verschillende opdrachten tegen. Wat was het een leuke, zonnige dag!

Taal/spelling
Deze week deden we het dictee van woordpakket 19 en leerden we de woorden van woordpakket 20. Bij beide woordpakketten oefenen we op het verdubbelen. Deze regel kan je extra inoefenen door spellingweter 27 te gebruiken.

VOLGENDE WEEK

- Vanaf maandag is meester Glenn er weer !

- Maandag, woensdag en vrijdag stappen we samen naar de kerk. We oefenen onze communieviering. De kinderen die hun communie niet doen, blijven op school.

FOTO VAN DE WEEK

Deze week zijn Marthe en Sanne de fotografen van dienst. Marthe trok de bovenste foto, Sanne de onderste. Dat hebben jullie flink gedaan dames!

LIED VAN DE WEEK

Hieronder kunnen de liedjes van Marthe en Sanne beluisteren. Eerst hoor je het lied van Marthe, nadien van Sanne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten