vrijdag 27 april 2018

Eerste communie
Maandag, woensdag en vrijdag oefenden we onze viering in de kerk. Dit was best wel spannend ! Tussendoor oefenden we nog volop de teksten van de liedjes en op het krijgen van de hostie.Wij, juffen en meester, zijn benieuwd  hoe die kapoenen van het tweede leerjaar zullen schitteren zondag ! We duimen voor droog weer.

! We verwachten alle communicanten om 10.30u aan de kleuterschool ! Bij regenweer wordt iedereen verwacht om 10.45u in het portaal van de kerk (maar daar gaan we niet vanuit :) ).

Taal/spelling
In de taallessen zijn we gestart met een nieuw thema "Samen = dubbel zo leuk!". We begonnen dit thema met het voorlezen van het verhaal "Het land van de grote woordfabriek". Kan jij thuis vertellen wat er zo anders en raar was aan dat land ?
Donderdag deden we het dictee van WP 20 en leerden we de woorden van WP 21. Dit zijn woorden met CH en G. Gebruik tijdens het oefenen de spellingweter achteraan in je boek, want deze regel is net iets anders dan de vorige keer.

Zuchtje lucht
Bij ons nieuwe W.O.-thema 'zuchtje lucht' hoorden ook enkele experimenten. Wist je dat je je zakdoek droog kan houden, zelfs onder water? En dat je het in een stapelbed bovenaan warmer hebt dan beneden? Ook de volgende weken werken we nog verder rond dit thema.

De kleine brug tot 100
Tijdens de rekenles starten we aan de brugoefeningen tot 100. Dat wil zeggen dat we een tiental springen. Tot nu toe staat enkel de kleine brug op het programma: 58 + 7 = ...
Deze oefeningen lossen we net hetzelfde op als de oefeningen uit het eerste leerjaar 8+7= ...
We splitsen de 7 en zorgen ervoor dat we een tiental kunnen maken. Op het blauwe blad in de persoonlijke map kan je deze tussenstap terugvinden.

VOLGENDE WEEK

- Maandag en dinsdag rusten we uit van onze communie / ons lentefeest en blijven we 2 dagen thuis.

- Woensdag komen we terug naar school en brengen we onze eventuele (communie)foto's mee. We maken er een gezellige voormiddag van en praten wat na over het weekend. Foto's uitwisselen is een vrijblijvend iets. Probeer wel goed af te spreken met je zoon/dochter voor wie een foto is. Zo is er achteraf geen discussie.

FOTO VAN DE WEEK
Deze week was Dienke de fotografe van dienst ! Ze koos volgende foto. Knap gedaan, meid !LIED VAN DE WEEK
Dienke koos volgend liedje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten