vrijdag 23 maart 2018

We starten de week met fantastisch nieuws! Meester Glenn is dit weekend voor de tweede keer papa geworden. Wij wensen de meester, zijn vrouw Greet en zoontje Lou een dikke proficiat! Kleine Nell stelt het goed.

Bezoek 't Heilaar
Dinsdagochtend vertrokken we met de auto naar Beerse. Hier bezochten we het gemeenschapscentrum 't Heilaar. Daar leerden we vanalles over het toneel: hoe staan de stoelen? Hoe werken de lichten? ... Enkele dappere leden van het Scharrelkoor stonden in de spotlight en brachten voor ons zelfs een liedje. Nadien keken we naar de film "Knoester en Berkelientje".
Bedankt aan de mama's, papa's en grootouders voor het vervoer!

Rekenen
Deze week hebben we nog enkele toetsen gedaan. We oefenden nog extra op optellen en aftrekken tot 100 en de maaltafels.

Een nieuw woordpakket
Woensdag maakten we het klankendictee.
Nadien werd het nieuwe woordpakket, 18, aangebracht. Hier doen we volgende week toets van. Deze toets komt niet meer op het paasrapport.

Het toneel komt steeds dichterbij ...
We oefenen hard voor onze toneeltjes. Oefen ook zeker dit weekend je tekst nog eens, voor sommigen is dit nog moeilijk! De kinderen van het tweede leerjaar kijken alvast vol spanning uit naar volgende week donderdag.

VOLGENDE WEEK
Meester Glenn zal volgende week weer verschijnen in 2A.
Maandag 26/03 staan er weer een heleboel oudercontacten gepland.
De kinderen van 2C gaan maandag 26 maart naar de bibliotheek in plaats van donderdag. Breng zeker je bibkaart, boeken en zak mee.
Donderdag 29/03 staat ons toneel op de planning. We verwachten de ingeschreven ouders, familieleden, ... ten laatste om 10.45u of 13.30u in de klas van 2B met hun ticket.
Alle kinderen krijgen vrijdag hun rapport mee naar huis.
Nog een allerlaatste weekje alles geven en dan ... genieten van een welverdiende vakantie!

LIED VAN DE WEEK
Deze week waren Sep en Jef onze fotografen van dienst. Zij kozen beide een liedje: eerst horen jullie het lied van Sep, nadien het lied van Jef.
FOTO VAN DE WEEK
Hieronder vinden jullie de foto's terug van de jongens. Knap gedaan zeg, Sep en Jef !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten