vrijdag 16 maart 2018

Taal
Tijdens de taalles maakten we deze week onze eigen schatkaart. We tekenden deze helemaal zelf.
Donderdag deden we een toets van begrijpend lezen. Vanaf volgende week zullen we bij taal weer starten met een nieuw thema. De titel hiervan zal zijn 'Meedoen is belangrijker dan winnen!'.

kangoeroewedstrijd
Donderdag 15 maart deden heel wat leerlingen mee aan de kangoeroewedstrijd! Het werd een fijne rekenles. Het boekje kan je thuis nog bekijken en bespreken. De antwoordenkaarten sturen we op :).

eerste communie
De viering van de eerste communie werd helemaal overlopen. Alles werd uitgedeeld en uitgelegd. Thuis mag je nu je tekstje goed oefenen zodat je het vlot kan lezen. Als je hebt geoefend, telt dit ook mee voor de leeskaart. We vragen wel om het blad in de huiswerkmap te laten zitten zodat we op school af en toe ook kunnen oefenen.

Spelling
Deze week deden we geen dictee. We leerden wel over de verschillende klanken. We leerden dat er korte, lange en andere klanken zijn. Dit staat ook nog eens uitgelegd in de spellingweter. Volgende week doen we hier een dictee van.

Weer een nieuw verhaal...
Donderdag keken de kinderen weer naar een nieuw verhaal van paddenstoel, spruitje en de andere groenten. Spruitje nam een slokje van het tovermiddeltje, maar was dit wel een goed idee?

Brief i.v.m. zwemmen
De kinderen brachten in de loop van deze week een brief mee i.v.m. het zwemmen na de paasvakantie. Dit geldt niet voor de kinderen van het tweede leerjaar. Deze brief geldt enkel voor de kinderen die nog zwemles hebben. Maar deze brief werd wel aan alle gezinsoudsten meegegeven zodat iedereen op de hoogte is.

atelier!
Voor de laatste keer zijn we samen met het eerste leerjaar gestart aan het atelier. Deze keer rond Pasen/lente. Volgende week is het echt de allerlaatste keer. Bedankt aan alle helpende handen!

VOLGENDE WEEK
Maandag is er de 'smeer ze' actie op onze school!
Dinsdag gaan we in de voormiddag op uitstap naar GC 't Heilaar.
Dinsdagavond staat er voor ouders van de kinderen die hun eerste communie doen nog een infoavond gepland. Deze zal doorgaan in de kleuterschool om 20.00 uur. Vergeet de foto van je eigen eerste communie niet mee te brengen!
Op woensdag zullen er ook al enkele oudercontacten gepland staan.
Vrijdag zal het atelier in verband met de lente en Pasen nog verder gaan.

FOTO VAN DE WEEK
Deze week gingen er weer twee nieuwe fotografen aan de slag. Dat waren Tess Govaerts en Stijn Van Dongen. Zij kozen deze foto's uit:


LIED VAN DE WEEK
Zoals elke week kiezen onze fotografen ook een liedje waar we onze dag mee beginnen:Geen opmerkingen:

Een reactie posten