vrijdag 8 september 2017

En... de start is gemaakt!!
De eerste volledige week zit er al op! Vonden jullie het leuk?
Juf Tinne kwam ook al eens kijken, zij komt ons namelijk helpen op bepaalde dagen. Hopelijk beleefde iedereen een fijne week en zijn heel wat zaken duidelijk voor iedereen. Mochten er nog vragen zijn, nodigen we jullie uit op onze infoavond van maandag!

Letterpakket en woordpakket 1
We herhaalden op maandag en dinsdag alle leesletters en schrijfletters (van de kleine letters) tijdens de taalles (= herhaling eerste leerjaar).
Woensdag leerden we woordpakket 1 kennen. Dit werd ook ingeoefend deze week en komende week woensdag doen we er dictee van.
Het woordpakket vind je telkens in de persoonlijke map (= een ringmap die steeds in de boekentas zit en dus altijd terug mee naar huis en mee naar school gaat). Dit is een getypte versie en een geschreven versie van het woordpakket.
Daarnaast gaat er bij de aanbreng van elk woordpakket ook een geel kaartje mee naar huis in de huiswerk-map. Dit zijn knipkaartjes om daarmee vrijblijvend het woordpakket thuis te oefenen.

splitsen en bewerkingen tot 10
Tijdens de rekenles herhaalden we de splitsoefeningen en de bewerkingen tot 10. Elke dinsdag en donderdag splitsen we ook op tijd in de klas. De resultaten daarvan kan je vinden in de persoonlijke map.
Mogen we ook vragen om elke week 2 keer te rekenen (splitsoefeningen en bewerkingen tot 10) thuis? Een handtekening kan je zetten op het blad in diezelfde persoonlijke map.

Mijn draak!
Na het beluisteren van een spannend verhaal over Jasper tekenden we zelf een draak. Daarna scheurden we uit onze meegebrachte tijdschriften en voerden we heel wat knip- en plakwerk uit.
Het toffe resultaat kunnen jullie zeker bewonderen tijdens de infoavond van aanstaande maandag!
We leerden ook een liedje over een draak! Zingen jullie mee?
Het liedje kan je beluisteren via Internet:
http://www.daarkomtdeboegieman.nl/voorbeeldlied.php

Hoera voor juf Loes!
We mochten al meteen een jarige juf vieren afgelopen week. Wat fijn!!
Een hele gelukkige verjaardag, juf Loes! 
Donderdagnamiddag keken alle tweedeklassers een leuke film om dit te vieren: 'Het regent gehaktballen'. Ze kregen ook een traktatie van de jarige juf van 2C: dankjewel, juf Loes!2 nieuwe leerlingen
In het tweede leerjaar verwelkomen we dit schooljaar twee nieuwe kinderen (2B).
Welkom, Senne en Lucas!

Schitterend!
Zo heet ons eerste thema van WO. We zijn hiermee gestart en de komende weken werken we hieraan verder. Dit thema gaat over samenwerken, de ander beter leren kennen, jezelf kennen, je lichaam enz.

VOLGENDE WEEK

Maandag hopen wij heel veel (alle?) ouders te mogen begroeten voor onze infoavond. De infoavond start om 20 uur in 2A. Tot dan!

Dinsdag gaan we voor de eerste keer zwemmen. We denken dus zeker aan ons zwemgerief (graag meebrengen: badmuts, badpak voor de meisjes, aansluitende zwembroek voor de jongens, 2 handdoeken, een kam of borstel) die dag!

Woensdag gaat het dictee van woordpakket 1 door.

Donderdagnamiddag stappen we voor het eerst naar de bibliotheek in Minderhout, om er boekjes te kiezen. We brengen dus allemaal een stevige plastieken zak mee die dag. Wie al een bib-kaart heeft zelf (van Minderhout of Hoogstraten), brengt die zeker mee!
Dat betekent dat de kinderen thuis leesvoer (4 leesboeken en 1 weetjesboek) hebben vanaf donderdagavond. Denken we er vanaf dan aan vijf keer 10 minuten luidop te lezen per week?
We gaan regelmatig naar de kleuterschool (voor de muzische les), naar de bib enz. Daarom vragen we, voor de veiligheid van je kind, om elke dag het hesje te dragen.

FOTO VAN DE WEEK
Elke week is er een fotograaf (of twee) in het tweede leerjaar. Zo komt iedereen een keer aan de beurt dit schooljaar!
Ruben was onze allereerste fotograaf. Hij koos deze foto uit zijn eigen creaties:LIED VAN DE WEEK
Dit liedje hebben we elke morgen gehoord in de klassen van het tweede leerjaar en daarna zaten we allemaal flink klaar om onze schooldag te starten!
Dit is het lievelingsliedje van Ruben:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten